Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas X Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawabannya Pilihan Ganda (Part-2)

Melanjutkan goresan pena Contoh Soal Bahasa Inggris kelas x semester 1 kurikulum 2013 Beserta Jawabannya Pilihan Ganda kepingan pertama (soal nomor 1-10), kepingan PG Kedua, masih berisikan bahan yang sama dengan PG dan essay kepingan pertama, yaitu wacana pronouns, expressions of giving compliment, expresson of congratulations.

Berikut, referensi soal PG B. Inggris kelas 10 semester ganjil dilengkapi dengan kunci tanggapan dan pembahasannya, untuk siswa SMA/MA/SMK/MAK/Sederajat. Soal-soal yang ada, dimulai dari nomor 11 hingga dengan 20.

11. rose – red – it’s – a – beautiful
What is the corret arragement of the words baove?
a. A red rose it’s beautiful
b. It’s a beautiful rose red
c. It’s a beatiful red rose
d. A beautiful it’s red rose
e. A rose it’s beautiful red
Jawaban: c
Pembahasan: Kata sifat dipakai sebelum penggunaan kata benda dalam kalimat. Maka, it’s a beautiful red rose aalah urutan kalimat yang benar.

12. new – that – Japanese – belongs – car – to – director – the – black – expensive
What is the correct arragement of the words above?
a. That black new expensive Japanese car belongs to the director
b. That Japanese car new expensive black belongs to the director
c. That new Japanese black car expensive belongs to the director
d. That expensive new black Japanese car belongs to the director
e. That new black expensive Japanese car belongs to the director
Jawaban: d
Pembahasan: Kata sifat dipakai sebelum penggunaan kata benda dalam sebuah kalimat (diawali dengan opinion adjective ‘expensive’ kemudian diikuti oleh fact adjective, ‘new’, ‘black’, ‘Japanese’). Maka, That expensive new black Japanese car yaitu urutan kalimat yang benar.

13. bag – belongs - , - Harry – little – my – to – brother – the – blue – sleeping – small
What is the correct arragement of the words above?
a. The small blue bag belongs to my little sleeping brother, Harry
b. The little blue sleeping bag belongs to my small brother, Harry
c. The small blue sleeping bag belongs to my little brother, Harry
d. The blue small sleeping bag belongs to my little brother, Harry
e. The sleeping bag small blue belongs to my little brother, Harry
Jawaban: c
Pembahasan: kata sifat dipakai sebelum penggunaan kata benda dalam sebuah kalimat (diawali dengan opinion adjective ‘small’ kemudian diikuti oleh fact adjective ‘blue’). Maka, The small blue sleeping bag belongs to my little brother, Harry yaitu urutan kalimat yang benar

This obrolan is for questions no. 14-17.

Shinta : “I heard you won the first prize for your short stroy. .... (14)”
Wulan : “ ... (15).”
Shinta : “As your freind I’m ... (16).”
Wulan : “Thank you.”
Shinta : “You deserve it because it’s a very good story.”
Wulan : “... (17)”

14. a. Congratulations!
b. Thank you
c. Very produd of you
d. Really!
e. What are you doing?
Jawaban: a
Pembahasan: mengucapkan selamat atas keberhasilan Wulan

15. a. Very proud of you
b. Congratulations
c. Thank you
d. That’s a pity
e. I’m very proud of you
Jawaban: c
Pembahasan: Mengucapkan terima kasih atas ucapan selamat dari Shinta.

16. a. very proud of you
b. thanks
c. thank you very much
d. really
e. sure
Jawaban: a
Pembahasan: menyampaikan bahwa Shinta gembira terhadap pencapaian keberhasilan Wulan.

17. a. Really?
b. Of course
c. Thank you
d. Sure
e. No problem
Jawaban: c
Pembahasan: mengucapkan terima kasih untuk kedua kalinya sebab Shinta memuji Wulan kembali.

18. The following sentences are expression of congratulation, except....
a. please accept my warm congratulation
b. I congratulate you on your success
c. I’m sorry to hear that
d. congratulations!
e. well done, congratulations for you
Jawaban: c
Pembahasan: ungkapan I’m sorry to hear that diucapkan dikala seseorang mengalami tragedi alam atau hal yang tidak menyenangkan.

19. The following sentences are responses of congratulation, except....
a. thank you
b. thank you very much
c. it was really nothing
d. it’s nice of you to say so
e. no problem
Jawaban: e
Pembahasan: Ungkapan no kasus diucapkan dikala seseorang membalas ucapan terima kasih dari orang lain.

20. Which statement is true?
a. Congratulation is the act of expressing joy or acknowledgement, as for achievement
b. Congratulation is the feeling of being grateful
c. Congratulation is something that you sayor do to greet
d. Congratulation is the feeling of being sorry for somebody
e. Congratulation is an arragement, a promise
Jawaban: a
Pembahasan: klarifikasi opsi a merupakan pengertian yang benar

Lanjut ke soal nomor 21-35 => Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas X Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawabannya Pilihan Ganda (Part-3)

Related : Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas X Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawabannya Pilihan Ganda (Part-2)

0 Komentar untuk "Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas X Semester 1 Kurikulum 2013 Beserta Jawabannya Pilihan Ganda (Part-2)"