Contoh Soal Pilihan Ganda Bahasa Inggris Dan Jawabannya Kelas X Semester 2 (Part-7)

Soal Uji Kompetensi ke-7 goresan pena ini, merupakan Contoh Soal Pilihan Ganda Bahasa Inggris dan Jawabannya Kelas X Semester 2 bab ke-6 (soal nomor 56-65). Dan pada bab ketujuh, berisikan bahan perihal "Announcement, Advertisement, and Invitation, Selain itu ada Conditional Sentences dan Preposition: by.

Baca juga bahan yang sama dalam bentuk essay/uraian: Contoh Soal Essay Bahasa Inggris dan Jawabannya Kelas X Semester 2 (Part-4)

image by: pixabay.com


Berikut di bawah ini, soal PG Bahasa Inggris beserta balasan diulai dari soal nomor 66 hingga dengan 80.

Choose the best answer by crossing a, b, c, d, or e!

66. These are the functions of memo, except....
a. make a request
b. clarify readers to a problem
c. announce a company policy
d. confirm what has been decided in a conversation
e. invite freinds
Jawaban: e

Question 67-70 refers to the following memo
MEMO

To : All employees
From : Teddy Mcbrian The Peronnel Manager
Date : June 23, 2010
Sub : Company Travel

Effective July 1, all personell officers travelling on company business must use the most economical means possible. No flight under five hours can be booked in business class. No flight regardless of duration can be booked in first class or on the Concorde

67. Who is affected by this memo?
a. all personnel officers
b. only the personnel manager
c. only the board of directors
d. Teddy Mcbrian
e. only frequent travelers
Jawaban: a

68. Why was the memo written?
a. to save money
b. to save time
c. to reward the employees
d. to increase company travel
e. technical problems
Jawaban: a
Pembahasan: memo tersebut ditulis untuk menghemat uang perusahaan

69. If a fligh over five hours, what clas can be booked?
a. first
b. business
c. concorde
d. executive
e. economy
Jawaban: b

70. When  will the rule be effective?
a. in five month
b. at the first of year
c. at the end of summer
d. in two months
e. in about a week
Jawaban: e
Pembahasan: peraturan tersebut berlaku mulai tanggal 1 Juli (sekitar seminggu sesudah penulisan memo).

Questions 71-73 refer to the following text
 My Useful Telephone Numbers

My school                 876-4122
Rara my classmate    875-3315
Mom                          875-4432
My Dad                      876-6245
Grandma                    875-3974

71. If you want to ask about homework, which number would you call?
a. 876-4122
b. 876-6245
c. 875-3974
d. 875-3315
e. 875-4432
Jawaban: d
Pembahasan: kalau ingin menanyakan perihal pekerjaan rumah maka orang yang akan ditelepon yakni Rara

72. It’s time to holiday, I want to refresh in a village, which number would you call?
a. 876-4122
b. 876-6245
c. 875-3974
d. 875-3315
e. 875-4432
Jawaban: c
Pembahasan: kalau ingin berlibur di desa maka orang yang akan ditelepon yakni nenek (grandma)

73. If you want to ask at what time your dad will go home today, which number would you call?
a. 876-4122
b. 876-6245
c. 875-3974
d. 875-3315
e. 875-4432
Jawaban: b

74. If we....(not go) to their party, they would be disappointed
a. not going
b. didn’t go
c. aren’t go
d. don’t go
e. gone
Jawaban: b

75. I’m not tired enough to go to bed yet. I.....seleep if I went to bed now.
a. shall
b. should
c. can
d. wouldn’t
e. will
Jawaban: d

76. I saw Jane this morning. She was.... the bus
a. on
b. in
c. at
d. by
e. with
Jawaban: a
Pembahasan: preposition yang sempurna untuk kalimat tersebut yakni on

77. The plane was badly damaged....lighting
a. with
b. on
c. by
d. in
e. at
Jawaban: c
Pembahasan: pesawat tersebut rusak parah tersambar halilintar

78. Sorry, we’re late. We missed the bus, so we had to come... foot.
a. with
b. on
c. by
d. in
e. at
Jawaban: b
Pembahasan: kami ketinggalan bus, alasannya yakni itulah kami harus berjalan kaki

79. Our team lost the game only because of a mistake ... one of our players
a. by
b. in
c. with
d. on
e. at
Jawaban: a

80. Who is the man standing...the window?
a. by
b. in
c. with
d. at
e. on
Jawaban: a

Lanjut ke soal nomor 81-90 => rujukan soal PG Bahasa Inggris beserta balasan kelas 10 semester 2 bab kedelapan

Related : Contoh Soal Pilihan Ganda Bahasa Inggris Dan Jawabannya Kelas X Semester 2 (Part-7)

0 Komentar untuk "Contoh Soal Pilihan Ganda Bahasa Inggris Dan Jawabannya Kelas X Semester 2 (Part-7)"