Contoh Soal Pilihan Ganda Bahasa Inggris Dan Jawabannya Kelas X Semester (Part-2)

Melanjutkan Contoh Soal Pilihan Ganda Bahasa Inggris dan Jawabannya Kelas X Semester 2 bab pertama (soal nomor 1-15), bab kedua masih berisikan bahan yang sama, yaitu wacana "he Expressions of Thanking, Complimenting, and congratulating", "Present Perfect Tense" dan Preposition of Time: at/on/in.

Baca juga, bahan yang sama dalam bentuk essay/uraian: Contoh Soal Essay Bahasa Inggris dan Jawabannya Kelas X Semester 2

Berikut ini, soal PG Bahasa Inggris beserta tanggapan dimulai dari soal nomor 16 hingga dengan 25.

image by: pixabay.com
Choose the best answer by crossing a, b, c, d, or e!

16. My English...really... since I moved to Australia
a. had/imrove
b. has/improved
c. is/improving
d. are/improved
e. will/improve
Jawaban: b
Pembahasan: Present perfect tense

17. Ami: “May I see your dress?”
Icha    : “Of course, here it is.”
Ami : “What a nice dress.”
Icha : “ .... “
a. thanks
b. I’m sorry
c. congratulations
d. not at all
e. nevermind
Jawaban: a
Pembahasan: Icha mengucapkan terima kasih alasannya yaitu Ami memuji gaunnya.

18. Ina    : “Happy Birthday, Susi.”
Susi : “Thanks.”
Ina : “It’s a gift for you.”
Susi :...
a. of course
b. congratulations
c. nevermind
d. wow, how nice it is
e. ok
Jawaban: d

19. Do you work...the evening?
a. in
b. at
c. on
d. or
e. with
Jawaban: a

20. Have you ever...him?
a. been met
b. met
c. meet
d. meeting
e. been meeting
Jawaban: b
Pembahasan: Present perfect tense

21. Mr. And Mrs. Anandra... that house in 1987
a. has bought
b. have bought
c. bought
d. buy
e. are buying
Jawaban: b
Pembahasan: Present perfect tense

22. I ...any parties since I lived in this town
a. attend
b. attended
c. has attended
d. have attended
e. am attending
Jawaban: d
Pembahasan: Present perfect tense

23. Anna... (not see) the movie “Inception” in the cinema yet.
a. is not seeing
b. doesn’t see
c. didn’t see
d. have seen
e. hasn’t seen
Jawaban: e
Pembahasan: Present perfect tense

24. My birthday party will be celebrated .... Sunday .. 07.30 p.m.
a. in – at
b. on – at
c. in – on
d. on – in
e. at – on
Jawaban: b

25. They have visitid their grandmother....
a. several times
b. today
c. last week
d. yesterday
e. two days ago
Jawaban: a
Pembahasan: Present perfect tense

Lanjut ke soal nomor 26-35 => Contoh Soal Pilihan Ganda Bahasa Inggris dan Jawabannya Kelas X Semester 2 (Part-3)

Related : Contoh Soal Pilihan Ganda Bahasa Inggris Dan Jawabannya Kelas X Semester (Part-2)

0 Komentar untuk "Contoh Soal Pilihan Ganda Bahasa Inggris Dan Jawabannya Kelas X Semester (Part-2)"